Blog

barroso foto grupo

Últim Taller Transnacional del projecte VALSIPAM a Barroso (2/2023)

Els dies 22 i 23 de febrer de 2023 es va realitzar en el SIPAM Agro-silvo-pastoril de Barroso (Portugal) el V i últim Taller Transnacional de difusió de resultats i de tancament del Projecte VALSIPAM, que ha estat tot ell finançat pel programa Interreg-Sudoe.

El primer dia, al centre d’Arts Nadir Alfonso de Boticas, es va fer l’acte d’inauguració a càrrec de Vicente Pérez (Vice-Conseller d’Andalusia i representant del projecte), dels Alcaldes de Boticas i Montalegre i de representants del govern de Portugal. Tot seguit es va passar el vídeo resum del projecte i van seguir intervencions de la Coordinadora Esperanza Perea, dels representants de la FAO, de la OMT i del programa Interreg.

El segon dia es va fer un recorregut amb autocar visitant una bona mostra del SIPAM agro-silvo-pastoril de Barroso, començant pel Parc natural de Boticas, seguint per una aldea molt antiga, per un espai que s’habilita per al SIPAM i, finalment, el castell de Montalegre.

A la tarde, a l’Ecomuseu de Barroso, el representant d’Andanatura va presentar l’Estratègia de gestió i valorització sostenible dels SIPAM. A continuació, Taula rodona sobre turisme sostenible en la que va participar Tere Adell pel SIPAM de les Oliveres mil·lenàries. Després de la intervenció de la Coordinadora del projecte, va parlar un representant per cada un dels 8 socis del projecte. I per acabar les intenses jornades es va fer la darrera reunió del Comité de Direcció.

barroso Tere Adell

Com a resum, ha segut una experiència molt positiva de treball i coordinació entre SIPAMs, s’ha començat a posar en valor tot l’aspecte turístic i ha quedat compromesa la voluntat de tots de seguir buscant noves possibilitats de treball en comú.